Knjige


BECKY WADE: TEK POGANJA SVET

 

 

 

Založba Aktivni mediji je leta 2015 ob treh športnih revijah razširila dejavnost z izdajanjem knjig. Poleg slovenskih avtorjev, s katerimi se dogovarjamo za avtorska dela, se oziramo za tujimi uspešnicami, ki jih prevajamo v slovenski jezik.
Na pestrem slovenskem knjižnem trgu je bilo leta 2013 izdanih 3661 knjižnih naslovov, v obsežni raziskavi leta 2014 se je za redne bralce opredelilo 58 odstotkov Slovencev. Glede na dosedanjo usmeritev založbe nas v prvi vrsti zanimajo naslovi s področja športa – športne biografije, zgodbe o kolesarstvu, teku in športih na prostem. Hkrati iščemo dobre knjige o družbenih fenomenih, izzivih sodobnega življenja, medicini, prehrani in psihologiji osebnega razvoja.

Prva izdana knjiga naše založbe je bila biografija slovenske kolesarske legende Franca Hvastija z naslovom Dve uri resnice. Govori o enem ključnih ljudi sodobnega slovenskega tekmovalnega kolesarstva. Zgodbe v knjigi Dve uri resnice zajemajo več desetletij, ozadij in dogodkov, ki so za vedno zaznamovali kolesarstvo.

Prva prevedena knjižna izdaja je bilo delo Maxa Leonarda z naslovom Rdeča laterna: zadnji kolesar na Dirki po Franciji (Lanterne Rouge: The Last Man in the Tour de France). Ime za kolesarja, ki po treh tednih uradno zasede zadnje mesto, je namreč rdeča laterna ali po francosko lanterne rouge in simbolična rdeča svetilka je (bila) v kolesarski zgodovini eno najbolj nenavadnih priznanj. Knjiga govori o najbolj slavnih poražencih dirke.

Naša vizija je izdajanje kvalitetnih, svežih, zanimivih, angažiranih in privlačnih knjig, ki jih bralci z veseljem hranijo na policah tudi potem, ko so jih prebrali.